Hoe gaat het in zijn werk?

Het eerste consult start met een uitgebreid vraaggesprek. Ik probeer te achterhalen hoe de klachten zijn begonnen, welke structuren betroffen zijn. Kortom de antwoorden op WAT, WAAR, HOE, WANNEER etc. Dit kan 10 tot 15 minuten duren.

Nadat u zich hebt uitgekleed tot op het ondergoed na, volgt een onderzoek bestaande uit inspectie, palpatie en een bewegingsfunctieonderzoek. Dit gebeurt in stand, zit en ruglig. Bijzondere aandacht gaat uit naar mobiliteit van de buikorganen zoals lever, maag, darm, nieren, blaas, baarmoeder, etc.

Ik bespreek dan wat ik gevonden heb en start vervolgens met de behandeling. Tijdens en na de behandeling zullen al reacties ontstaan, dit kan zelfs nog in de derde week na de behandeling zijn, waarop het zelfherstellend vermogen van het lichaam reageert.

Na de behandeling wordt een vervolgafspraak gemaakt, die minstens 2 tot 3 weken later zal zijn. Dit is zo omdat het zelfherstellend vermogen van het lichaam tijd nodig heeft om op de toegepaste therapeutische prikkels te kunnen reageren.

Afhankelijk van de klacht zijn er gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. Het kan zijn dat zelfs na 1 behandeling er geen klachten meer zijn.

Na de behandeling wordt er bij voorkeur contant betaald. U krijgt een nota mee, die u bij het ziekenfonds kunt indienen. De hoogte van terugbetaling hangt af van uw ziekenfondspakket. Zie hiervoor de link vergoeding ziekenfonds.

U wordt vriendelijk verzocht tijdig aanwezig te zijn, opdat de voor u gereserveerde tijd optimaal kan worden benut. Annuleren of verzetten van uw afspraak is mogelijk tot uiterlijk 24 uur voor de geplande afspraak. Niet nagekomen afspraken kunnen in rekening worden gebracht.

Tijdens de behandeling kan ik de telefoon niet altijd beantwoorden. Spreek daarom altijd een boodschap in of stuur een e-mail. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.